All photography provided by Frederiek Van Tomme

hoe gaan we te werk?

3D PLAN (gerenderd)

3D PLAN (gerenderd)

Nadat u met ons contact heeft gezocht, maken wij een afspraak bij u thuis om al uw wensen met u door te nemen, dit uiteraard binnen een vooraf bepaald budget.Wij meten de ruimte volledig op en dan bekijken we wat voor werkzaamheden er bij u verricht moeten worden. Vervolgens ontvangt u een prijsofferte compleet met een passend concept in 3D. Daarna bespreken we samen met u de prijsofferte en kunnen we de nodige aanpassingen aanbrengen in de 3D tekening. Daarna maken we een planning betreffende aanvang, en aantal werkdagen waarbinnen wij voor u de badkamer kunnen opleveren. Indien wij uw badkamer mogen installeren, kunt u er verzekerd van zijn dat wij u alles uit handen nemen,van slopen tot oplevering! Voor meer informatie kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen via ons contactformulier. 


Wat doen wij ?

Wij verzorgen uw badkamerrenovatie van begin tot einde. Dit begint bij het uitbreken en demonteren van uw oude badkamer. Verder passen we alle technische voorzieningen eigenhandig aan. Elektriciteit, centrale verwarming, waterleiding en zoveel andere zaken hoeft u zich geen zorgen over te maken. Als alle oppervlakken effen staan kunnen we beginnen aan de tegels. Afwerking van deze is heel belangrijk, aangezien de muur- en vloertegels toch voor een groot deel van de algemene uitstraling van uw badkamer zorgen. 

Tegels :
Er zijn enorm veel mogelijkheden om een ruimte te betegelen. Bepaal eerst welke kleur en stijl de ruimte moet krijgen: modern, romantisch, rustiek of iets daartussenin. Als de tegelserie is uitgezocht, kan er vervolgens worden gekozen voor verschillende manieren van verwerken op wanden en vloeren. Er zijn vloertegels in verschillende soorten met verschillende eigenschappen. Het is belangrijk om die vloertegel te kiezen, die bij de ruimte en de toepassing hoort. 

Badmeubels :
Hoe vaak maken we per dag gebruik van de wastafel? Even de handen wassen, tanden poetsen. Aandacht besteden aan de keuze welke wastafel de nieuwe badkamer krijgt, is dus niet meer dan logisch. Er moet bij de aanschaf van een badmeubel over veel zaken worden nagedacht. Wilt u een wastafel die bevestigd is aan de muur of kiest u voor een wastafel ingebouwd in een meubel? Denkt u aan één of twee wastafels in de badkamer? De kranen die u kiest bij de wastafel zijn ook erg belangrijk. Om een badkamer geheel naar smaak in te richten moeten ook deze vragen zorgvuldig worden beantwoord. 

Baden:

Voor een bad hoef je geen extreem grote badkamer te hebben. Er zijn genoeg mogelijkheden, ook voor kleine badkamers. Douche en bad kunnen worden gecombineerd, dat bespaart veel ruimte. Baden zijn in verschillende maten verkrijgbaar.. Een luxe tweepersoonsbad is natuurlijk heerlijk als u er de ruimte voor heeft. Wanneer u een badkamer heeft met een lage schuine wand, is deze wand uitermate geschikt om het bad onder te plaatsen. In feite is deze ruimte ‘onbruikbaar’, een douche of een wastafel kan er niet geplaatst worden. Bubbelbaden zijn in drie systemen in te delen: bubbelbaden, hydrojets en luchtjets. Bij een bubbelbad wordt verwarmde lucht in het water geblazen waardoor de bubbels ontstaan. De hydrojets zuigen water op uit het bad, en spuiten dat vervolgens weer krachtig terug het badwater in. Een masserende waterstroom is het resultaat. Luchtjets zijn doorgaans zelfreinigend: na het badderen blazen de luchtjets water en zeepresten naar buiten, zodat de jets schoon en droog blijven. 

De douche :

Net als baden is ook douchen voor velen een heerlijke ontspannen bezigheid geworden. Met de vele mogelijkheden die er momenteel op het gebied van douches zijn. Het grote voordeel van een douche is dat er geen ruime badkamer voor nodig is. En beschikt u wel over een ruime badkamer, dan zijn er onbeperkte mogelijkheden. De meeste mensen douchen dagelijks. Reden genoeg om voldoende aandacht te besteden aan dit deel van het huis. De vorm van de douchebak bepaalt voor een groot deel het uiterlijk van de douche. Voor mensen die slecht ter been zijn, is een getegelde douchevloer een perfecte optie. De lage instap voorkomt onnodig gevaarlijke situaties.

Toiletten :

Het toilet, een noodzakelijk en praktisch gebruiksvoorwerp. Behalve het gebruik en schoonmaken ervan, werd aan de inrichting van deze ruimte weinig aandacht besteed. Veel modellen zijn er zowel in hangende als staande uitvoering. Een hangend toilet heeft veel voordelen. Het neemt doorgaans minder ruimte in beslag. Ook blijft de vloer vrij omdat het toilet met een frame aan de muur wordt gehangen. Dit is handig met het schoonmaken van het toilet. 

Aangepast sanitair :

Voor mensen met een lichamelijke handicap is het noodzakelijk om rekening te houden met de inrichting van de badkamer. Bepaalde aanpassingen kunnen nodig zijn om toch zelfstandig te kunnen douchen of naar het toilet te gaan. Toms Classic houdt hier rekening mee en zal u wegwijs maken in de wereld van de helpende badkamer . Met middelen als verhoogde zittingen, hogere closetpotten, grepen, steunen, beugels en toiletliften wordt er ook rekening gehouden met de minder validen en rolstoelgebruikers. Maar aangepast sanitair geld niet alleen voor hulpbehoevende. Ook bij iets langere mensen kan een verhoogd hangtoilet bijvoorbeeld uitkomst bieden. 

Radiatoren :

Radiatoren zijn er in alle soorten en maten. Een radiator hoeft niet altijd een lelijke sta-in-de-weg ding te zijn. De radiator is de laatste jaren uitgegroeid tot heus designobject. Voor elke badkamerstijl is er wel een radiator. Ook handig zijn radiatoren met ophang mogelijkheid. Op zulke verwarmingselementen kunnen gemakkelijk handdoeken worden opgehangen. Snel droog en lekker warm afdrogen. 


Top kwaliteit en top service! Frederiek werkt heel nauwkeurig en levert kwalitatief en hoogstaand werk. Even belangrijk: alle bestaande deuren en meubelen werden netjes afgedekt waardoor stof en vuilnis tijdens de werken tot een minimum beperkt bleven. Na de werken werd het resterende afval zorgvuldig opgeruimd en meegenomen. Wij zijn alvast heel tevreden en zouden Toms Classic aan iedereen aanbevelen.
— Jurgen Van de Moere